Top 10 HTML tag-uri neutilizate. HTML dl

Tagul DL defineste o lista de definitii. Practic, dl  se foloseste impreuna cu dt care defineste un element in lista si cu dd care descrie elementul definit in lista. Acest lucru face tagul dl foarte util pentru foarte multe probleme cum ar fi: dictionare stilizate sub forma de liste, detalii de contacte etc.
Exemplu HTML dl:
<dl>
  <dt>Email</dt>
  <dd>email@test.com</dd>
  <dt>Location</dt>
  <dd>Here</dd>
  <dt>Phone</dt>
  <dd>+0123123123</dd>
  <dt>Skype</dt>
  <dd>myname</dd>
</dl>


Este o forma de prezentare a datelor de contact.

5 comentarii:

  1. Lumea scrie din ce in ce mai putin html, ori il face cu un soft "what you see what you get" si/sau face cut and paste la acel cod, pe urma il genereaza din php.

    RăspundețiȘtergere
  2. Machetatorii nu prea se folosesc de WYSWYG deoarece in procesul de creare a paginilor HTML aceste editoare creaza un cod murdar si nu totdeauna cross browser

    RăspundețiȘtergere
  3. Machetatorii ? nu cunosc termenul.
    Depinde de fiecare, eu folosesc HTML pentru form-uri si alte chestii pentru introducere de date, restul il fac in php.

    WYSWYG-ul pe care il folosesc este Dreamweaver, imi fac interfata de care am nevoie, iau codul html si il generez din php dupa nevoi. Am mai folosit si aspx .net, C#, impreuna cu MS VS.

    Recunosc sunt cam amator la Web Dev., mai multa experienta am la platforme desktop ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Machetator este persoana care face in design-ul viitorului site( care reprezinta in sine un fisier graficde cele mai multe ori e .psd Photoshop) un template, un model HTML + CSS, care serveste ulterior programistilor la generarea dinamica sau la "intinderea" template-ului pe motorul siteului

    P.S. Eu invers, in desktop app. nu prea ma pricep :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu poți să te bazezi exclusiv pe codul generat de Dreamweaver sau alte programe similare. Din experiența mea, produc un cod destul de prost.
    Chiar dacă te grăbești, după ce ai făcut schița în mod WYSIWYG, trebuie să intri în codul sursă pentru a face mici ajustări.

    RăspundețiȘtergere